JURNAL HARIAN: Personal KLSifu.com ke?@Malaysia-Fitness.info
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Malaysia Fitness



Discussion Topics
Be Fit Malaysia | Best Gyms In KL | Body Factory Gym & Fitness Centre | Celebrity Fitness Malaysia | Certified Professional Trainer Malaysia | Enrich Fitness Kepong Zumba | Fitm Malaysia | Fitness Coach Kl | Fitness First Malaysia Timetable | Gym Malaysia | Gym Trainer Kl | Hiit Classes Kl | Ladies Gym Kuala Lumpur | Ladies Gym Selangor | Mid Valley Gym Price | Personal Gym Trainer | Personal Trainer Klang | Rockafella Gym Ampang | Rockafella Gym Bandar Baru Selayang


JURNAL HARIAN: Personal KLSifu.com ke?





Beberapa hari lepas ketika berada di FF Axis, D terserempak dengan 2 orang rakan sekerja tapi dari jabatan yang lain, mereka baru join gym...baru sebulan. So lepas habis kelas....D duduk di kerusi sambil minum. mereka datang jumpa D dan tanya tentang personal trainer the personal trainer dan minta nasihat samaada berbaloi atau tidak mereka nak ambil PT. D dah agak dah sebab mereka dah sebulan so mereka dah lepas 2 sesi pecuma personal training. Bila kita join FF, kita akan dapat 2 sesi percuma personal training. Pada sesi pertama, PT akan tunjukkan cara2 mengunakan peralatan di gym. Mereka akan mulakan dengan latihan kardio dengan mengunakan treadmill"masa nie mereka akan beramah mesra dengan kita dan tanya apa objektif kita masuk FF. Sessi kedua mereka akan ajar kita mengunakan peralatan latihan beban dan 15 minit terakhir mereka bawak anda ke bilik khas PT untuk timbang, ambil sukatan lemak, kadar air dalam badan dll. Masa nie mereka akan terangkan masalah kita dan tunjukkan jalan penyelesaian iaitu dengan memperkenalkan program/ pakej full personal training. Masa nie memang mereka akan pujuk kita beli pakej tu tapi jangan bimbanglah sebab mereka bukan jenis memaksa seperti di Pusat Kecantikan New York. Jadi nasihat D kepada rakan baru D ini".jangan terburu-buru buat keputusan. Jangan sesekali buat keputusan semasa sesi kedua tersebut sebaliknya ambil peluang untuk melakukan sedikit kaji selidik dulu tentang PT ini.

Apa yang D lihat setelah berada 3 tahun di FF dan pernah guna khidmat PT untuk 25 session"inilah sedikit nasihat yang D berikan kepada mereka. Jika lihat di FF ada beberapa PT yang muda remaja dan mereka ini akan sentiasa datang berbual dengan kita".sentiasa senyum dengan kita. Kalau PT tu melayu mereka akan cari ahli gym melayu dan sentiasalah datang berbual dengan kita"..yang jenis peramah nie masih dalam tempoh percubaan atau baru masuk kerja. Mereka ini belum berpengalaman"kalau PT yang telah lama bekerja atau berpengalaman sikit".mereka nie jarang nak senyum dengan kita. Jual mahallah kononnya". Jika kita memang berniat untuk ambil PT".luangkan masa perhatikan PT semasa mereka melatih trainee mereka. Lihat cara mereka menyentuh tubuh trainee mereka".cara mereka membetulkan setiap gerakan senaman"cara mereka tegur kesilapan trainee dan yang paling penting"lihat mata mereka samaada mereka memberikan tumpuan sepenuhnya pada trainee ataupun merbual dengan PT lain atau ahli gym lain selepas minta traine buat senaman dan hanya kembali selepas trainee selesai. Kalau Nampak PT buat begini".cancellkan nama mereka dari list anda.

Cari PT yang betul2 boleh memberikan motivasi kepada anda. Itulah tujuan utama PT....adalah untuk memberi motivasi dan memberi tunjukajar cara senaman yang betul. D pernah melihat seorang PT perempuan kat the curve punya FF The Curve yang tengah melatih traineenya. Dia minta trainee melakukan push up kat bangku panjang".PT tersebut berdiri sambil bercekek pinggang dan mengira dengan kuatnya 1"2".3"sambil matanya melihat orang lalu lalang dengan mesej " Lihatlah aku".hebatkan aku nie". Dia langsung tak tegur traineenya yang buat gerakan push up yang salah".langsung tak tegur dan betulkan kedudukan tubuh trainee tadi. Perempuan bodoh dan sombong. Jangan ambil PT macam nie.

Buat habis duit je. Ambil PT yang anda rasa anda akan selesa dengan mereka"contohnya kalau anda wanita maka anda hendak ambil PT wanita jugak"tak salah. Tapi kalau pemerhatian anda ada PT lelaki yang bagus dan tahu jaga adap ketika menyentuh trainee"anda boleh ambil PT lelaki. Jangan sesekali menghadkan pilihan kita berdasarkan jantina atau bangsa. Pilih yang anda selesa dan terbaik. PT yang bermulut celupar menegur tranee dengan tujuan hendak malukan tranee. Ada seorang PT perempuan melayu di FF menara axis is The Curve yang menemani tranee di treadmill bercerita tentang keburukan tranee beliau yang lain sehingga D dengar butiran perbualan mereka wp D berada di treadmill sebelah. So kalau dia boleh burukkan tranee dia yang lain tak mungkin dia takan burukkan anda".so keluarkan list nama beliau. Membandingkan keupayaan sesama trainee " U bagus tapi trainee i yang semalambila I yang semalam"bila I yang semalambila i suruh dia buat macam nie pun tak boleh"lembik sangat".

PT macam nie bodoh sbb keupayaan manusia berbeza so dia yang sebenarnya tidak kreatif dan tidak memberikan tumpuan yang baik kepada pemasalah traineenya. Dia sepatutnya memcari jalan bagaimana mengatasi pemasalah trainee bukan mengutuk. Jika sudah ada seorang PT yang anda rasa bagus cuba-cubalah berbual dengannya. Tanyalah pengalaman PT tersebut".jangan biar dia saja yang asyik tanya tentang diri kita. Tanya pengalaman beliau"..kelulusan beliau"certificate yang beliau perolehi. Tanya diri anda. Anda melabur wang yang agak banyak untuk membayar PT oleh itu anda harus sama-sama bersemangat dan tekun. Jangan lembik dan mengada-gada. Jika anda malas".sentiasa culas".banyak alasan".baik jangan buang duit.

Satu sesi latihan mengunakan PT adalah RM120-150 sejam dan satu pakej adalah dalam 10 sessi dan lebih so....pastikan anda juga bersungguh-sungguh dan bersemangat. Jawapannya bergantung pada anda. Ia berbaloi jika anda dapat PT yang boleh melatih anda seperti PT kat bawah nie...hehehe. Tidak berbaloi jika anda salah pilih PT. Oleh itu buat homeworks dulu sebelum buat keputusan dan jangan buat keputusan terburu-buru. Dapatkan pandangan rakan2 gym anda. PT bagus jika anda inginkan motivasi untuk terus melakukan exercise.....jika anda melakukan senaman tanpa ilmu....memang anda akan cepat boring dan hanya boleh bertahan setakat 6 bulan sahaja lepas tu andapun mula culas hendak ke gym. Bob dan Jillian, PT dalam The Biggers Loser. REALIZE THAT are into healthy LIFE IS A week on weekends SCHOOL AND YOU name it i'm HERE TO LEARN. PROBLEMS you or others ARE SIMPLY PART or and parcel OF CURRICULUM THAT APPEAR AND FADE AWAY LIKE ALGEBRA CLASS with rockafella gym BUT THE LESSONS YOU want to really LEARN WILL LAST working overseas on A LIFETIME.

A keto diet and meal plan will help you that you will lose fat fast, drop your soap in the weight, tone - mix it up have you. The end of the post Beginner's Guide you from basic To The Keto Diet appeared fir... GST - Goverment Service Tax 6% vs Good number of shops and Service Tax 4%. Artikel ini diambil dari sebuah laman blog - oskortos dengan keizinan.

Related Items
THE BEST 10 Personal Trainers in Shah Alam, Selangor - Last Updated March 2019
The 10 best Personal Trainers in Shah Alam, Klang - Last Updated March 2019
share pengalaman guna khidmat instructor gym - Fesyen & Tips Penjagaan Diri - Wanita & Lelaki - Forum Infonet
Farah Nadhirah Service Provider at KLSifu.com
One World Hotel in Petaling Jaya Book a
A Day in the Life of a Social Media Manager: How to Maximize Your Time on Social Media in 2017
Sunrise in the City a hit with Sporeans with offers of free fitness classes
Simple Me, Difficult World: First day training at True Fitness. Best!!
Jurulatih Perempuan: Liyana Mastura
Personal Trainer Wanita - Daerah Khusus Ibukota Jakarta
Slim & Fit Alor Setar Ladies Only
Fitness Trainer / Team Leader Bagi Program Cabaran 6 Minggu Slim & Fit
Slim & Fit Dengkil Sepang Ladies Only
Gym Personal Trainer Sports & Outdoors for sale in Skudai, Johor

Popular Topics